Disse bøyene kan ha sørget for at noen kom seg trygt hjem…

Disse bøyene kan ha sørget for at noen kom seg trygt hjem…

Disse bøyene er to av rundt ti-tusen bøyer, eller rundt ti-tusen meter markeringsline, vi har levert til kraftprodusenter over hele landet. Linene legges ut i front av overløp og inntaksluker, og gir et klart signal til tredjeperson om at «du nærmer deg fare».

De eldste linene er nå over tre år gamle. Noen har ligget ute hele året, noen har vært helt eller delvis innefrosset om vinteren, og noen har til og med overstått både storflom og ekstremvær. Så langt har vi bare fått gode tilbakemeldinger.

Da vi utviklet linen valgte vi størrelse og farge på bøyene slik at linen er synlig når man skal se den samtidig som den skal forsvinne på vannet når man ikke skal se den. Bøyene er plassert med en slik avstand på linen at det kan være mulig å trekke seg fra «bøye til bøye» mot land om man fanges av strømmen.

Vi har liner på lager og kan levere over hele landet på kort varsel.

Markeringsline

Foto viser markeringsline på land, avstand mellom flottørene er 1 meter og standard lengde på linene er 25 meter. 

Markeringsline ved Kalhovd-dammen

Foto viser markeringslinen liggende ved Kalhovd-dammen. Legg merke til det doble settet med røde flottører. Her er to liner på 25 meter koblet sammen. I koblingspunktet bruker vi karabin med skrulås, slik at ikke vindjakker, flytevester eller lignende kan hekte seg fast. (foto Pernille Mazarino)