Monteringer i vinterhalvåret

Monteringer i vinterhalvåret

Montering av liner, lenser, bøyer og barrierer i vinterhalvåret kan ofte være en god løsning. Selv om arbeider i kulde og snø gir noen typiske forsinkelser kan man vinne litt tid ved å benytte snø og is som underlag ved selve monteringen. Spesielt for montering av bøyer er det enkelt å finne eksakte posisjoner når man bruker isen som arbeidsplattform.

Nå i november, i nysnø, vind og minusgrader monterte vi den tredje barrieren for E-CO Energi. Denne gangen i front av overløpet på Vesterdalstjern, rett på vestsiden av Geiteryggstunnelen i Aurland kommune. Med noen små korrigeringer for dyp nysnø, og med god hjelp fra snøskuter gikk monteringen etter planen. Finjustering av moringskjetting utføres når magasin nærmer seg HRV neste sommer.

AQ-foto.blogg.barriere.vesterdalstjern
I snøen i front av overløpet ligger 90 meter åpen barriere ferdig montert og koblet mot land- og moringsfester.
AQ-foto.blogg.barriere.vesterdalstjern.snø
Montering på en drøy halvmeter nysnø i fem minus.